Historie & locaties

Ruim 23 jaar LTC

Historie
In 1993 is Stichting Leefstijl Trainingscentrum opgericht. Het initiatief kwam van ziekenfondsverzekeraar Groene Land Achmea (nu Achmea) en Ziekenhuis De Weezenlanden (nu Isala Klinieken) in Zwolle. De aanleiding voor het initiatief was het groeiend aantal onverklaarbare chronische lichamelijk klachten bij mensen. Deze klachten veroorzaakten toename van ziekteverzuim en zorgden voor een aantasting van kwaliteit van leven. De gedachtegang was om mensen die deze klachten hebben, in onze trainingen te leren om zelfsturend te reageren op balansverstoringen. Met als uiteindelijk doel een betere kwaliteit van leven, minder verzuim en dus minder druk op de medische consumptie. Deze gedachtegang hanteert LTC nog steeds.

De kracht van LTC is mensen, teams en organisaties zelfbewust in beweging te brengen en te verbinden. Op een praktische, mensgerichte en inspirerende manier. Onze programma's zijn gebaseerd op principes uit de haptonomie en het lichaamswerk. Verder ontlenen wij kennis en kunde uit organisatiepsychologie, procesbegeleiding, bedrijfskunde, relatietherapie, systemisch werk en fysiotherapie. Onze belangrijkste bron is onze eigen levenservaring. 

In 1999 is Het Leefstijl Trainingscentrum NV opgericht en sinds 2008 staat LTC voor Leefstijl Training & Coaching. 

Locaties
LTC werkt door heel Nederland. Team- en organisatietrainingen doen we in company of op een externe locatie. Persoonlijke begeleiding gebeurt in overleg met de medewerker zoveel mogelijk in de buurt van zijn/haar woon- of werkplek. Het hoofdkantoor van LTC zit in Zwolle. Routebeschrijving staat hiernaast.